Amb l’ampliació horària dels espectacles, tot el dia i durant tot el cap de setmana, s’enceta aquesta nova etapa carregada de novetats. S’amplia el perímetre de la festa fins a espais mai utilitzats fins ara i que són emblemàtics de St. Pere de Vilamajor. Hi haurà dinamització contínua i renovada durant el Vilamagore Medieval: cercaviles musicals i percussió, campaments medievals, arquers, danses amb música en directe, guerrers, torneig de cavallers, personatges itinerants, batalles, un trobador, justa de cavallers… Recuperem l’incendi del Castell i, fins i tot, enguany comptarem amb novetats com un cau de bruixes i un «riu» de foc!
Tots aquests espectacles guanyen un indiscutible protagonisme i, alhora, giren entorn de l’adaptació teatral de la novel·la històrica Confidències d’una reina, de Teresa Sagrera, feta per en Jaume Baucis i la mateixa autora. També com a novetat, les escenes d’aquest espectacle central dirigit per Jaume Baucis guanyen més espais de representació i es reparteixen al llarg del dia. D’aquesta manera, quedaran més espaiades, dissabte acabarà a la meitat de l’espectacle i diumenge es continuarà de la meitat fins al final: un final espectacular!
Programa:
Programa Vilamagore Medieval 2017
(Descarrega PDF – 500Kb)
Passeu i endinseu-vos a la Vila Magore del segle XII, quan en el nostre poble hi havia un palau comtal que era l’enveja de les viles veïnes, una parada obligada entre Barcelona i Girona, en el camí cap a França, que comptava amb un mercat per abastir les seves necessitats bàsiques. Entre el juny de 1156 i l’abril de 1157, més de cent persones de diferent condició social hi van fer estada: ambaixadors, mercaders, pelegrins, sarraïns, jueus, cavallers… i els més destacats, el comte de Barcelona Ramon Berenguer IV i la seva esposa, la reina Peronella. I, molt probablement, hi va néixer el seu fill, Alfons II, rei d’Aragó, ja que sabem que la seva dida, Loreto, era del nostre poble.
Veniu a visitar-nos el 4 i 5 de novembre i us veureu transportats en el temps, tot passejant per l’àmplia zona de parades d’artesans, tastant el Piment (vi medieval especiat) i, sobretot, pel nostre secret, la nostra força: els quasi tres-cents voluntaris que faran possible aquest viatge impossible en el temps.
Vilamagore Medieval PLÀNOL:
mapa vilamagore_WEB2